Over mijn reis

In het kort
Op 6 september vertrek ik naar Guatemala. Ik ga hier Spaans leren en vrijwilligerswerk doen bij de stichting TessUnlimited. In die periode woon ik bij een gastgezin in een dorpje vlakbij Antigua (San Gaspar Vivar).

Eind oktober reis ik verder door Guatemala en Nicaragua naar Costa Rica, waar mijn vriendin Ellen heen komt. Samen reizen we dan 3 weken door Costa Rica en Panama.

Vanaf Panama pak ik de boot naar Colombia (Cartagena). Dit zal ergens begin januari zijn. Hierna ga ik in ieder geval nog naar Peru, Bolivia en het noorden van Argentinië. Patagonië, Chili en Ecuador zijn optioneel.

Uiteindelijk vlieg ik terug vanaf Buenos Aires, maar wanneer dit precies gaat zijn weet ik nog niet. Ik hoop dat ik op nog meer plekken vrijwilligerswerk kan doen, of in ieder geval dat ik op sommige plekken langer kan blijven als ik dat wil.

TessUnlimited
TessUnlimited is een stichting van de Nederlandse Tessa de Goede de Ordonez met verschillende kleinschalige projecten. Zo is er ‘Tover een glimlach’, een project dat kinderen die geboren zijn met schisis (hazelip) helpt in de vorm van een operatie. Ze hebben een Educatief Centrum & KIDS restaurant waar Guatemalteekse kinderen hun dromen waar kunnen maken. Het melkproject dat ervoor zorgt dat kinderen met schisis die nog niet geholpen kunnen worden een gezond gewicht krijgen en het Ziekenhuisproject dat de babyafdeling van een ziekenhuis in Antigua ondersteunt.

Voor meer informatie over TessUnlimited kun je op de website terecht.

Welke landen doe ik aan
De landen waar ik in ieder geval heen ga zijn (op volgorde van reizen):

 • Guatemala
 • Nicaragua
 • Costa Rica
 • Panama
 • Colombia
 • Peru
 • Bolivia
 • Argentinië

Landen waar ik eventueel ook nog heen ga:

 • Belize
 • Honduras
 • El Salvador
 • Ecuador
 • Chili

Hoe lang blijf ik weg
Ik weet nog niet precies hoe lang ik wegblijf, maar ik denk ongeveer 9 tot 10 maanden. De precieze tijd is afhankelijk van hoe snel (of langzaam) mijn budget op raakt, hoe erg ik het naar mijn zin heb en hoe lang ik in de verschillende landen blijf. Ik heb een terugticket vanaf Buenos Aires eind maart met de optie tot verzetten (waar ik vrijwel zeker gebruik van ga maken).

Een gedachte over “Over mijn reis

 1. Oma Hoef

  Hoi Kim,

  Ik ben blij dat je goed bent aangekomen !
  Heb net op deze site je verhalen gelezen, erg leuk.
  Ik hoop nog veel verhalen van je te lezen.
  Heel veel succes,

  Groetjes van oma

  Reageren
Selecteer een tab met welk account je een reactie wil achterlaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *