Ecuador

Ecuador stond op mijn “misschien” lijstje van waar ik heen zou gaan. Maar economisch gezien is er doorheen reizen een verstandigere keuze dan eroverheen vliegen, en zeker ook geen straf!

Ik had dus geen hoge verwachtingen, zou wel kijken wat het me bracht. Quito was bovenverwachting leuk. Meteen veel leuke mensen ontmoet in het hostel, de eerste avond met wat locals op stap geweest, veel van de mooie oude stad gezien, bezoekje gebracht aan “mitad del mundo” (het midden van de wereld, ik ben dus inmiddels op het zuidelijk halfrond aangekomen) en zelfs nog de president gezien met veel poespas eromheen. Fanfares, paardenshow, toespraken, protesten, en zo gaat dat schijnbaar iedere maandag.

Na Quito ben ik doorgereisd naar Latacunga, maar een paar uurtjes met de bus. Leuk klein stadje waar je vooral heengaat voor de omliggende natuur. Bijvoorbeeld de hoogste actieve vulkaan ter wereld; Cotopaxi. Slechts een paar meter kleiner dan de Kilimanjaro (maar Ecuador zelf ligt al heel hoog en daarom is de beklimming lang niet zo zwaar en lang). Toch had ik die even laten schieten door de horrorverhalen van mensen die hem probeerden te beklimmen maar geen van allen de top gehaald hadden door sneeuwstormen, hoogteziekte etc. Toen ik er was had er zelfs al twee weken niemand de top bereikt en gezien voorgaande ervaringen met vulkanen had ik dan ook niet de illusie dat het mij wel zou lukken. Maar gelukkig is daar ook Quilotoa, een kratermeer. Je kan hier gewoon de bus heen pakken en dan omlaag de krater inlopen (en uiteraard ook weer omhoog, ongeveer een uurtje klimmen, dus toch nog m’n beweging gehad). Daar ook meteen m’n eerste Alpaca gespot, als ik de verhalen moet geloven ga ik die nog heeeeel veel zien.

Daarna nog verder naar het zuiden gereisd, naar Baños. Ook een bergdorpje maar iets meer richting de jungle en daarom veel groener. Voor veel mensen een hoogtepunt door de vele activiteiten die je er kan doen, maar ik kwam er achter dat ik vort een beetje verwend ben. Canopy: heb ik al gedaan. Paragliden: heb ik al gedaan. Hotsprings: ook al geweest. Bungeejumpen: durf ik niet. Canyoning bleef nog over en zo liep ik op een dag dus van een paar watervallen naar beneden! Kan ik
dat ook weer afstrepen. Hotsprings zijn ook niet echt vervelend om vaker heen te gaan, dus daar nog een avondje gerelaxed en verder nog een dag mountainbikes gehuurd om naar wat watervallen te fietsen. De hele weg is downhill (gewoon verharde autoweg) en bij de laatste waterval kan je de bus terug pakken. Ideaal dus maar ook niet zo spannend allemaal. Ik verveelde me een beetje en toen heb ik mijn plan dan ook omgegooid. Ik zou eigenlijk daarna naar Montañita gaan, aan de kust. Maar dat zou 9u bussen zijn en alles wat je daar kunt doen is zonnen en feesten. Om daar vervolgens weer weg te komen moet je wéér een hele dag in de bus zitten. Dat is een feestje me niet waard. Ook Vilcabamba heb ik geschrapt, een schijnbaar hele mooie plek in de bergen, een van de paar plekken op de wereld waar de inwoners bovengemiddeld oud worden. Maar ook daar is weinig te doen dan relaxen.

Toen keek ik in mijn agenda en dacht ik heeeeeey het is bijna carnaval! Google open, “carnaval Peru”, eerste resultaat: het tweede grootste carnaval van Zuid-Amerika vindt plaats in Cajamarca, Peru. Kaart erbij gepakt en toen bleek dat Cajamarca noordelijk ligt, richting Ecuador, ben in meteen een slaapplek gaan zoeken. Veel was al vol maar ik heb nog een kamer voor twee nachten kunnen bemachtigen voor een redelijke prijs. En toen moest ik dus op stel en sprong naar Peru.

De volgende ochtend vanuit Baños de bus naar Cuenca gepakt, daar nog een dagje sightseeing gedaan. Een hele mooie stad, leuk om een dagje rond te lopen en bovendien het thuis van de Panama-hoed (ja, die komt dus uit Ecuador). Ook “even” de bus naar het busstation gepakt om de bus naar Peru te boeken. Wil ik teruggaan, stap ik in de verkeerde bus. Dus zo’n 1,5u door de buitenwijken van Cuenca gereden, even het toeristisch pad af zullen we maar zeggen..

En zo zat ik na 1,5 week Ecuador dus in de bus naar land nummer 7: Peru. Ik ben nu in Mancora, ook een surf/feestdorp, maar hier moest ik toch langs en bovendien begint het carnaval toch pas zaterdag. Nu dus weer even mijn bruine kleurtje bijwerken voor dat ik denk ik voor langere tijd weer de kou in ga.

 Mijn locatie .

10 gedachten over “Ecuador

 1. Monique

  Zo kim, even je 2 verhalen bijgelezen:)
  En echt iedere keer als ik het lees dan ik WAUW.
  Wat heb jij al super veel gedaan zeg!
  En ondertussen ben je al bijna ‘n half jaartje weg:|!
  Lekker genieten kimmie!

  x

 2. Myrna

  Hey! Klinkt toch wel als een mooi land!..inmiddels gehoord dat carnaval helaas niet doorging, superjammer maar hopelijk wel genoten van onze foto’s en filmpjes! We hebben meer dan eens op jou geproost!

 3. tante jeanne

  Hoi kim, wat een mooi verhaal weer en geweldige foto’s, wat zie en beleef je veel moois zeg, ben benieuwd naar je volgende verhaal en hoe je daar carnaval gevierd hebt, hier zit het er al weer op en het waar skon in papgat.
  Gisteravond nog veel plezier gehad in de borrelbus naar huis met jullie pap, we hebben vreselijk gelachen.
  Geniet nog kim en tot de volgende keer.
  groetjes tante jeanne en ome her.

 4. Fam. Hulsen

  Hey Kim,

  Leuk verhaal weer en mooie foto’s (met een altijd stralende Kim), wat heb jij al veel gezien en gedaan.
  Geniet van de carnaval daar.

  Heel veel groetjes uit Boskant

 5. elli

  Ha Kim,
  Geen carnaval in Papgat en ook niet in Oruro (je weet wel, het Boliviaanse carnaval), maar in Peru ! Gaaf! Zal wel anders klinken in de straten dan de ‘canciones’ van Fatclap, Lamme Frans en Ferry van de Zaande (bestaat echt); en anders dan de stuiterballen, het deurzakken en het belegen ‘Alaaf’.
  Voor jou vast hele swingende muziek. Maak maar lekker veel foto’s (en filmpjes?).
  Kom je nog fietsers tegen daar? je ben nogal aan het bussen…… af en toe een fietske tussendoor, ook niet verkeerd (je bent al aan de hoogte gewend).
  Blijf genieten!

 6. Ines Lapenta

  Kim! jij bent in Máncora! de beste stranden er wereld! waauuuuu ik hou veel van Mancora! Las mejores playas! Amo Máncora! :) disfruta de la playa :) Tengo muchos buenos recuerdos de Máncora! que lo pases super bien!

 7. Ellen

  Klinkt als een goede keus om Ecuador meegepakt te hebben! Leuk :)
  Haha je bucketlist verkleint wel heel snel zo..
  Nu carnavallen daar, leuk dat je vanuit daar ook deelneemt!! Proost op ons, dan proosten wij hier in de kou op jou :)

  xx

 8. Martien en Marion

  Ha die Kim, wat een mooi verhaal, ik heb erg moeten lachen! ga, als je terug bent, een boek schrijven over je wereldreis meid, dat gaat je heel goed af!
  ( kan je veel geld mee verdienen, ha ha.), ik zat helemaal in je verhaal, jammer dat het zo kort was!!
  Leuk dat jij toch carnaval kunt vieren, het is nu vrijdagochtend, vanmiddag barst het hier officieel los,
  Nou, heel veel plezier met de carnaval, en pas goed op jezelf, we kijken weer uit naar je volgende mooie verhaal.

  groetjes, Martien en Marion. xx

  .

 9. Paul

  Errug stoer allemaal Kim! Leuke verhaaltjes ook en veel plezier met het carnavallen

  grt
  Paul

Reacties plaatsen niet mogelijk.