Van surfspot naar bergdorp

Omdat ik even geen mogelijkheden heb gehad om jullie op de hoogte te houden, nu een reisverhaal van 2 weken terug;

In San Juan del Sur heb ik in 6 dagen tijd welgeteld één foto gemaakt; van de zonsondergang. Toch 6 dagen daar geweest want er was zon, strand, feest, lekker eten en goed gezelschap. Na Antigua eigenlijk de eerste keer dat ik weer echt goed op stap ben geweest. Na San Juan moest ik helaas afscheid nemen van Lorraine. Ik heb haar in de bus naar Nicaragua ontmoet en daarna drie weken met haar samen gereisd. Zij gaat nu vrijwilligerswerk doen in Nicaragua maar gaat daarna ook naar Zuid-Amerika, dus wie weet kunnen we daar weer samen verder reizen!

Ik ben vanuit San Juan del Sur naar Costa Rica gegaan, Monteverde om precies te zijn. Met mijn billen nog verbrand van de stranddagen sliep ik vrijdagnacht ineens onder drie dekens omdat het zo ijskoud was, en in plaats van het geluid van 5 ventilatoren in de kamer gierde hier de wind om het gebouw. De eerste nacht werd ik daar een beetje chagrijnig van, maar eigenlijk heeft het wel wat. Het is echt een bergdorpje met veel bossen en houten chalets, en met de kerst in het vooruitzicht ziet het er hier helemaal schattig uit. De toeristische trekpleister hier is het cloudforest en de avontuurlijke activiteiten die daarbij horen. Na die eerste koude nacht had ik niet echt zin in een boswandeling en dus koos ik voor iets spannenders: ziplinen. Oftewel zoevend aan een kabel door het cloudforest. Een beetje een uitdaging als je hoogtevrees hebt maar ik dacht ach hoe hoog kunnen die bomen nou eenmaal zijn?! Hoog dus… En de bomen waren nog niet het hoogste, in plaats van dóór het bos gingen we van berg naar berg op 140 meter hoogte! Niet naar beneden kijken, je zit goed vast, niet naar beneden kijken, je zit goed vast. En voor ik het wist had ik weer vaste grond onder mijn voeten. Dat was eigenlijk best vet! De tweede hoge zipline dacht ik alleen “je zit goed vast” en genoot ik van het uitzicht. Na de derde, 1km lang was ik er haast van overtuigd dat ik over mijn hoogtevrees heen was. Hoe fijn zou dat zijn! We stonden weer op een platform in de bomen en ik was me klaar aan het maken om weer aan de kabel te gaan hangen toen de guide zei “no, jump!”. Wat?! Ik keek naar beneden en kon amper de grond zien! De hoogtevrees keerde weer in vol ornaat terug. Maar er was geen weg terug (of iedereen moest mee terug) dus met tranen in mijn ogen liet ik me vastmaken aan een touw om daarna over de rand te stappen. “We zullen je heel rustig laten zakken”. Alsjeblieft niet, ik wil zo snel mogelijk beneden zijn! Zoeffffff. Die boom was wel 30m hoog! Maar dus wel een hele gave dag gehad en toch zeker een stukje hoogtevrees overwonnen.

Maar als je in een koud bergdorpje bent om een cloudforest te zien ga je er natuurlijk niet alleen doorheen zoeven. De volgende dag dus toch aan de wandel met een paar andere mensen uit mijn hostel. 18 dollar entree betaald en vrijwel niks gezien dan bomen en een waterval. Net buiten het park een wasbeer en heel veel mooie kolibries! Eenmaal terug bij het hostel zat er een luiaard in een boom.Mijn locatie .

8 gedachten over “Van surfspot naar bergdorp

 1. Fam. Hulsen

  Hey Kim,

  Helemaal eens met de andere reacties!
  Ook van ons: hele fijne dagen en de allerbeste wensen voor 2015
  Geniet van je vakantie.

 2. Monique

  WTF! Die foto’s zijn echt super vet uit! Waaauw hoogtevrees moet overwonnen zijn, bikkel! Leuk verhaal!
  Fijne kerst:-) x

 3. ome martien en tante marion

  Hoi Kim, wat een mooi verhaal weer, en was stoer dat je ondanks je hoogtevrees, toch die prachtige tocht door de jungle hebt gemaakt! Wij dachten overigens dat Kim van Walbeek nergens bang voor was haha!!! Wij wensen jou hele fijne kerstdagen, zo ver van huis, en alle goeds voor 2015! Geniet van alles.
  veel liefs, Martien en Marion.

 4. Wim en Thea

  Hoi Kim
  Wat een avontuur en dat met hoogtevrees !!!
  Ook van ons fijne feestdagen en een super 2015
  Gr. Wim en Thea

 5. Malou

  Weer een leuk verhaal kim!
  Fijn dat je nu lekker met Myrna en Ellen bent. Nog tijd om iemand te ontmoeten die het volgende deel van je reis mee gaat maken!
  Xx

 6. elli

  Ha Kim,
  prachtig stoer verhaal, onder hoog-spanning, daar in dat cloudforest.
  kerst in de cloud, dat klinkt als een super ervaring.
  Fijne Kerst- en feestdagen, blijf genieten en blijf schrijven
  xxx

 7. Dorian

  Hey Kim,
  Goed om weer van je te horen! Wat een stoer verhaal.
  Dat jij dat met je hoogtevrees hebt durven doen!!!
  Geniet van de dingen de dingen die op je pad komen en hele fijne feestdagen en een geweldig vervolg van je reis in 2015!
  Natuurlijk doe je verslag van hoe de feestdagen verlopen zijn aan de andere kant van de wereld?!
  Groet,
  Dorian xx

  1. tante jeanne

   Ha kim, wat een spannend verhaal weer en mooie foto’s, jeetje ik zag het al voor me die hoogte, ( heb ook hoogte vrees)
   knap dat je het aangedurfd hebt , je maakt zo wat mee op je reis, dat pakken ze je toch maar mooi nooit meer af om zo wat van de wereld te zien, daar is het saaie nijnsel niets bij.
   Hele fijne kerstdagen en een mooie jaarwisseling, leuk om dat ook eens mee te maken aan de andere kant van de wereld, geniet nog van je reis, en tot je volgende verhaal.
   groetjes van tante jeanne, ook de groetjes van ome her!

Reacties plaatsen niet mogelijk.