Rondje Guatemala

Inmiddels ben ik weer terug in Antigua. In twee weken tijd heb ik een geweldig rondje Guatemala gemaakt. Tussendoor ook verschillende verhalen geschreven, maar nooit de mogelijkheid gehad om ze te uploaden.

Dit is ongeveer het rondje wat ik heb gemaakt

Dit is ongeveer het rondje wat ik heb gemaakt

Na Xela ben ik met de mannen naar Todos Santos gereisd voor Day of the Death. Ik zal dit verhaal zo apart uploaden, foto´s hiervan staan op mijn Facebook!

Toen ben ik doorgegaan naar Lanquin/Semuc Champey, ook dit verhaal komt dalijk apart.

Na Semuc ben ik doorgereis naar Flores/Tikal. De sunrise tour naar Tikal was een van mijn hoogtepunten in Guatemala. We vertrokken om 3u ´s nachts vanuit ons hostel in Flores naar Tikal, waar we zo´n anderhalf uur later aankwamen. Tikal ligt midden in de jungle en het was nog pikkedonker. Daar aangekomen moesten we nog een half uur door de jungle om de hoogste Maya tempel te bereiken, vanaf waar we de zonsopkomst gingen bekijken. Dit was echt magisch! Jungle zover je kijken kunt, met Maya tempels die erbovenuit torenen, je hoort niks dan de dieren die ontwaken, en dan vooral de brulapen (weetje: het geluid van de ontwakende brulapen is gebruikt voor de dinosaurussen in films). Ongeveer een uur hebben we bovenop die tempel gezeten. En toen was het pas 6.15u ´s ochtends. Daarna kregen we nog een 4 uur durende rondleiding door Tikal. Heel erg gaaf wat de Maya´s hebben gebouwd en hoe je nu nog ziet hoe ze toen leefden (bijvoorbeeld altaren voor offers, soms zelfs menselijke offers, en speelveld voor hun balspel). Deze foto´s staan ook op Facebook!

Vervolgens ben ik via Rio Dulce naar Livingston gegaan. Dit ligt aan het kleine stukje Caribische kust van Guatemala. Ik had er niet veel van verwacht, maar alleen de bootreis van Rio Dulce naar Livingston was al prachtig. Rio Dulce (zoete rivier) komt uit in de zee en de twee uur durende boottoch ging recht door de jungle. Het was er heeeeel stil en supermooi. Livingston zelf is een klein stadje en de thuisbasis van de Garifuna mensen in Guatemala. De Garifuna´s zijn de donkere bevolking die oorspronkelijk uit Afrika komen. Ik had een heel ander Guatemala verwacht, maar het viel wel mee. De vibe was wel heel relaxed. Ik ben daar een dag naar een parelwit strand met palmbomen geweest maar helaas was het net die dag slecht weer!

Daarna ben ik teruggereisd naar Antigua, waar ik nu ben. Maandagavond ben ik hier aangekomen. Heel leuk om weer even hier te zijn! Gister ben ik naar mijn gastgezin en naar het centrum geweest, superleuk om iedereen weer even te zien. Vanavond is er nog een benefiet diner voor TESS Unlimited dus daar kan ik nu ook mooi bij aanwezig zijn. Vanacht om 2u vertrek ik naar Nicaragua, een 18u durende busreis. De twee maanden in Guatemala waren geweldig, het is echt een supermooi en divers land met vooral hele lieve, behulpzame mensen. Maar ik heb ook heel veel zin in het volgende deel van mijn reis!

Mijn locatie .

5 gedachten over “Rondje Guatemala

 1. Monique

  Waauw super vet Kim om allemaal te lezen!:-) Guatemala alweer voorbij, op naar t volgende land! Fijn al je reis gezelschap, al kan t mss wel alleen..maar samen toch fijner! Al was je bijna 1 tas rijker en 1 gezelschap minder ;) have fun!x

 2. Myrna

  Hey!

  haha dat van die tassen in de bussen gooien en maar hopen dat je ergens veilig aankomt ken ik ook van Thailand, haha zweten maar komt dus altijd goed ;). Slimme ondernemer die buschauf.
  You are living the backpack experience whoeeee!!!

 3. Anne Your Bricks

  Hoi Kim! Bijzonder om al die bekende plekken voorbij te zien komen, en te horen hoe je het in Guatemala hebt gehad! Nu alweer op weg naar het volgende land.. Veel plezier, Nicaragua is weer heel anders maar ook zo mooi en een plek om te genieten van de zon, flor de caña y mucho mas! Disfrutarlo! Liefs

 4. Fam. Hulsen

  Nou Kim, wat een avonturen !
  Blijf genieten op je volgende deel he, wij wachten op de verhalen.

  Heel veel groetjes

 5. Suze

  Wauw Kim wat heb je veel gezien en gedaan de afgelopen twee weken. Echt super leuk om je verhalen te lezen, net of ik er zelf bij was! Leuk! Ik kijk nu alweer uit naar je volgende avontuur. Geniet ervan!

Reacties plaatsen niet mogelijk.