Leon en Little Corn Island

Ik was zo’n 36u wakker toen ik in Léon (Nicaragua) aankwam. Prioriteit nummer 1 was dus (uit)slapen. Daarna had ik nog genoeg tijd over om de stad te verkennen. Kerken, kathedralen, musea en markten, een welkome afwisselingen na vooral veel natuur.

De dag erna was het écht tijd voor actie: volcano boarding! Nummer 2 op CNN’s lijst van things to do before you die. En zo beklom ik om 9u ‘ sochtends de gitzwarte (en dus loeihete) Cerro Negro vulkaan. De top is bereikt, check! Daar was ik echter niet zo blij mee toen ik naar beneden keek; zo stijl dat je de vulkaan niet zag, en daar moest ik op een houten plankje vanaf glijden?! Oranje overall aan, veiligheidsbril op, kap voor de mond en gaan! Zo’n 800m hoge glijbaan vanaf de top van de vulkaan, wat een kick.

Die middag ben ik (welverdiend) naar een hostel aan het strand verkast. Een avond met heel veel sterren, een gitaar en wat drank maakte het compleet, maar dat was nog niks vergeleken met wat daarna kwam; Bijna een week op Little Corn Island.

Minder dan een uur vliegen vanaf hoofdstad Managua en daarna nog een half uur met de boot en je hebt het paradijs bereikt. Geen auto’s, vrijwel geen internet, heel veel palmbomen, witte stranden en felblauwe zee. Van maandag tot en met zondag heb ik me hier met nog drie meiden vermaakt met zonnen, zwemmen, verse vis eten, lezen, Cuba libres drinken en vooral heel veel shithead spelen. En een lange, modderige wandeling door de jungle om het perfecte bountystrand, inclusief hangende palmboom in de zee, te bereiken, waar we de enige bleken te zijn. Ohja, en tijdens een mislukte snorkeltour (zeeziek) heb ik nog wel nursesharks op de zeebodem weten te spotten! We hebben onszelf vaak geknepen om te checken of we écht in dat paradijs waren. Maar de foto´s bewijzen het (volgens mij is het eindelijk gelukt om wat te uploaden).

Ik ben nu in Granada, een mooie stad die me aan Antigua doet denken. Een heel contrast met het rustige Corn Island. Maar wat fijn dat je gewoon groente en fruit kunt kopen (op Corn Island kwam 1x per week een boot met levensmiddelen dus groente en fruit waren zeer spaarzaam) en om niet continu in de benauwdheid rond te lopen, dat je je grote teen maar hoeft te bewegen of het zweet breekt je uit (yep, ook in het paradijs is het niet altijd rozengeur en manenschijn!).Mijn locatie .

2 gedachten over “Leon en Little Corn Island

 1. ome martien en tante marion

  Hoi kim, wat een mooi verhaal weer! En wat gaaf op die vulkaan, en dat paradijsje , dat is wel effe slikken vanaf mijn
  keukentafeltje met om 17:00 de lamp en de kachel aan!!! We hebben je gisteravond nog gesproken toen wij bij jullie thuis waren, maar nu dan nog maar ‘n keer: GENIET en VEEL PLEZIER

  1. Tante Jeanne en Ome Her

   Hoi Kim,
   wat een geweldige foto,s en wat een durf om op een plankje die vulkaan af te glijden brrr,
   wauw dat bountystrand daar zou ik het ook wel een tijdje uithouden, lijkt me heerlijk!
   leuk om je gisteravond nog even gezien en gesproken te hebben.
   Geniet er nog van Kim!
   groetjes

Reacties plaatsen niet mogelijk.