Lanquin en Semuc Champey

Vanuit Coban is het nog een korte maar hobbelige rit naar Lanquin. Een klein dorpje midden in de jungle, bekend om zijn grotten. We verblijven in een super mooi hostel met zwembad en uitzicht op de jungle vanuit je bed. Die middag gaan we naar de grotten om daar te zijn wanneer de zon onder gaat en de vleermuizen naar buiten komen. Een geweldig gezicht, meer dan een uur lang komt er een constante zwerm vleermuizen uit de grot.

Maar de volgende dag is het pas echt tijd voor spektakel! Met een tour gaan we naar Semuc Champey, waar we beginnen met een tocht door de grotten. Bikini en hikingschoenen aan werd me verteld, super sexy! De grot staat onder water en al zwemmend, met in de ene kant een kaars voor een beetje ligt en in de andere hand mijn onderwatercamera wanen we ons door de grot. Echt een gave ervaring! Tegen een waterval op omhoog klimmen, door een klein gat glijden niet wetende wat er gaat komen.

Na de lunch klimmen we omhoog voor een uitzicht op Semuc Champey. Semuc is een stilstaand water waar de rivier onderdoor loopt. Moeilijk uit te leggen, maar het ziet er magisch uit. Turquiose water in een groene jungle, met overal watervalletjes. Na de klim gaan we in het water, glijdend van watervallen van de ene in de andere poel.

Semuc Champey!

Semuc Champey!

Nu ben ik in Flores, na weer een interessante busrit. Halverwege hebben we een uur staan wachten omdat ze de weg aan het maken waren en we moesten een rivier oversteken op een pond die niet meer was dan een drijvend blok hout. Hier is het pas tropisch, erg benauwd en zon 35 graden gok ik. Morgen ga ik Tikal zien bij zonsopkomst!

Mijn locatie .

3 gedachten over “Lanquin en Semuc Champey

  1. Pascalle

    Weer helemaal bijgelezen, heerlijk krijg de reiskriebels weer helemaal terug. Zo grappig dat een uur wachten in NL “echt niet kan” en er daar niemand van op kijkt. GENIET!

Reacties plaatsen niet mogelijk.