Routine

Inmiddels woon ik zo’n drie weken in Guatemala en heb ik hier een soort van routine ontwikkeld.

Doordeweeks gaat mijn wekker elke ochtend om 7:00u. Om 7:30u staat het ontbijt voor me klaar, variërend van pannenkoeken tot tosti’s en cornflakes. Rond 7:50 loop ik naar het Educatief Centrum voor mijn Spaanse les die om 8:00u begint. Soms duurt die twee uur, soms drie en heel af en toe vier uur. Afhankelijk van hoe laat ik klaar ben pak ik daarna de chickenbus naar Antigua om bijvoorbeeld boodschappen te doen, blijf ik op het centrum om te Skypen en mails en berichtjes te beantwoorden of ga ik naar huis om alvast mijn huiswerk te maken.

Om 13:00u krijg ik lunch. Dit is meestal rijst met iets van vlees. Rond deze tijd komen Fernanda en Maurico ook thuis uit school dus kletsen we wat en iets na half twee loop ik weer naar het centrum. Afhankelijk van de dag geef ik 1-op-1 Engelse les, help ik in grotere klassen bij computerles en Engels, geef ik zelf kookles of werk ik achter de computer. Zo heb ik bijvoorbeeld een flyer gemaakt voor het benefiet diner en ben ik bezig met het organiseren van een colorrun.

Fernanda en Maurico met ons nieuwe hondje

Fernanda en Maurico met ons nieuwe hondje

Rond zes uur half zeven ga ik weer naar huis, waar ik eerst mijn huiswerk afmaak (het Spaans huiswerk is gemiddeld twee uur per dag). Om 19:30u eten we gezamenlijk. Het avondeten is lichter dan de lunch, meestal soep met brood of ei met brood. Daarna kijk ik vaak nog even TV met m’n zusje en broertje (goed voor m’n Spaans!).

De weekenden beginnen we met een stapavond in Antigua. Met de laatste bus (rond acht uur) naar de stad, “indrinken” bij Danielle en dan de kroeg in. Liefst voor 22:00u want tot dan is het Happy Hour (Cuba Libres voor €0,60). De kroegen sluiten om 1:00u maar daarna zijn er op verschillende plekken in de stad nog afterparties. Ik ben op zaterdag nog niet op stap geweest, maar verwacht dat dat dit weekend mijn “eerste keer” gaat zijn.

Voor de weekenden heb ik een to-do-lijstje gemaakt met dingen die ik zeker nog wil doen als ik hier ben en verder laat ik het op me afkomen. Een zaterdag ben ik met mijn gezin Antigua in geweest en vorige week ben ik met Evelien naar Earth Lodge geweest (stond ook op mijn lijstje). Een heel fijn plekje in de bergen, op een avocadoboerderij, waar je heerlijk kunt eten, mooie wandelingen kunt maken of gewoon lekker niks doen en van het uitzicht genieten. Op zondagavond eten we meestal in de stad met een paar. Een eerder tripje met het gastgezin naar Panajachel moest ik helaas aan me voorbij laten gaan omdat ik die ochtend behoorlijk ziek werd, maar daar kom ik nog wel als ik ga reizen.

Earth Lodge

Earth Lodge

Een van die to-do-dingen is ook een van de omliggende vulkanen beklimmen. Dus ging ik deze week Antigua in om te informeren. De Pacaya vulkaan leek me wel wat; niet te hoog, voor de hele familie geschikt en toch een mooi uitzicht. Ik weet ook niet hoe het heeft kunnen gebeuren dat ik het reisbureau uitliep met een boeking voor een overnight-trip naar de Acatenango op zak. Dat wil zeggen; 4000m hoog en acht uur lopen met een rugzak van 20kg op je rug. Maar ook overnachten op de vulkaan, uitzicht op de naastgelegen actieve Fuego vulkaan en voor zonsopkomst naar de top lopen om vanaf daar de zon te zien opkomen van de kust tot aan de binnenlanden.

De écht spannende verhalen komen dus nog…

Die grote, dat is dus de Acatenango (van heeeel ver af)

Die grote, dat is dus de Acatenango (van heeeel ver af)

Meer foto’s staan op mijn Facebook

Mijn locatie .

3 gedachten over “Routine

 1. ome martien en tante marion

  Hoi Kim, leuk om weer wat van je te horen, jij maakt echt mooie dingen mee! Ik ben benieuwd hoe de trip naar de vulkaan is verlopen, we gaan straks Selly en Maarten ophalen van het vliegveld, op dit moment vliegen ze ergens tussen Dubai en Dusseldorf, zowat tegelijk met jou vertrokken, maar voor jou begint het net! Heel veel plezier met het stappen! ! Xx

 2. Fam. Hulsen

  Nou Kim, een aardig vol programma !
  Fijn dat het goed gaat, heel veel succes met je Overnight-Trip.

  (wat een lief hondje hebben jullie)

  Groetjes Annemie

  1. tante Jeanne

   Hoi kim leuk om te lezen hoe je alles beschrijft daar merk ik wel aan dat je het otzettend naar je zin hebt,
   routine noem je het, maar wel even een ander soort routine dan hier, zoals je het vertelt lijkt hier alles maar saai!
   veel succes met je wandeltocht naar de vulkaan, geniet van alles, ben benieuwd naar je spannende verhalen.
   groetjes tante jeanne en ome her

Reacties plaatsen niet mogelijk.