Jeweetwel, Machu Pichhu

Machu Picchu, PeruTijdens een willekeurig gesprek met twee vriendinnen over mijn reis vertel ik dat ik globaal mijn route wel weet. “Bijvoorbeeld Machu Picchu, daar ga ik sowieso heen.” Vier ogen kijken me vragend aan. “Uhm… Machu Picchu?” “Jongens, jullie gaan me toch niet vertellen dat jullie Machu Picchu niet kennen?!” En toen viel het kwartje.

Ik weet niet wanneer het is gebeurd, maar ik ben beïnvloed. Geïndoctrineerd misschien wel. Door foto’s, verhalen, documentaires. Zo lang ik me kan herinneren wil ik al naar Zuid-Amerika. Al vóór dat ik voor 6 maanden naar Zuid-Afrika vertrok, wist ik dat ik ook ooit voor langere tijd naar Zuid-Amerika zou gaan.

Inmiddels ben ik in mijn hoofd al vaak naar Zuid-Amerika gereisd. Ik heb er foto’s van gezien, verhalen over gelezen en documentaires over bekeken. En komend jaar ga ik het dan eindelijk met eigen ogen zien.

In de loop van de jaren zijn daar meer dromen bij gekomen. Na Zuid-Afrika wist ik bijvoorbeeld ook zeker dat ik vrijwilligerswerk wilde gaan doen. Niet persé om de wereld te verbeteren, maar wel om een probleem als ongelijkheid beter te begrijpen, me er een goede mening over te kunnen vormen en er in de toekomst misschien wel echt mijn steentje aan bij te kunnen dragen.

En alleen op reis, ook een droom. Met zijn tweeën heb je altijd iemand om op terug te vallen. Je past je aan elkaar aan. Het lijkt mij zo’n gave ervaring om alles alleen te doen. Waar wil ik heen? Wat wil ik doen? Met wie? En hoe? Totale onafhankelijkheid.

Ook heb ik Midden-Amerika aan mijn reis toegevoegd. De Maya-cultuur, schitterende natuur, tropisch klimaat. In mijn ogen mysterieuzer dan Zuid-Amerika. Maar dat kan ook komen omdat ik in mijn hoofd die reis naar Zuid-Amerika al vaak heb gemaakt.

Mijn locatie .

5 gedachten over “Jeweetwel, Machu Pichhu

 1. Marly Coppens

  Ha Kim,

  Je hebt je gedachtes mooi omschreven. Eindelijk is het dan zo ver om je droom waar te maken. Een hele goede vliegreis en heel veel geluk, succes en wijsheid tijdens je tocht door Zuid-Amerika. Toen ik in Kuala Lumpur was zag ik ergens de tekst: “Learning is a journey” op de muur staan, ook wel toepasselijk op jou :)

  Geniet van je grote avontuur!
  Liefs, Marly

 2. Chantal

  Met enorme bewondering heb ik je verhaal gelezen. Dan hebben we een tijdje met elkaar gewerkt en denk ik je te kennen maar na ‘t lezen van dit stukje zie ik pas de ware Kim. Geweldig de passie spat er van af. Heel stoer en gaaf. Geniet van jouw reis, ik volg je mee. XXX Chantal (Copaco collegaatje)

 3. martien en marion

  Hoi Kim, het was een erg gezellig afscheidsfeest gisteren, geniet van alle mooie dingen die je mee gaat maken. We volgen jou met grote interesse. Goede reis en pas goed op jezelf xxx

 4. Manon

  Het komt nu wel heel dicht bij!!! Trots op mijn stoere zus die haar dromen waar maakt! Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen en kijk uit naar je verhalen!!

 5. lidwien

  Hey Kim,

  De site ziet er goed uit, je gaat een heel mooi avontuur tegemoet.
  We wensen je een fijne reis en een leuke tijd want dit is uiteindelijk je droomreis!!
  We wachten op je spannende en mooie reisverhalen.
  Gr. Pap en Mam xx

Reacties plaatsen niet mogelijk.